KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Fanny Janssen ontvangt Allianz European Demographer Award 2018

Pagina-navigatie:
12 april 2018

Op 10 april werd in Berlijn de 2018 Allianz European Demographer Award uitgereikt. Winnaar van deze prestigieuze prijs is professor in Demografie Fanny Jannsen, van de Rijksuniversiteit Groningen en het NIDI.

De Allianz European Demographer Award eert excellent onderzoek op het gebied van bevolkingsonderzoek naar demografische veranderingen in Europa, gedaan door een onderzoeker in het beginstadium van zijn/haar carrière en een onderzoeker in een verder gevorderd stadium.

De evaluatiecommissie, samengesteld uit gerenommeerde internationale experts in demografisch onderzoek, beoordeelde de nominaties en selecteerde Fanny Janssen voor prijs voor de ervaren onderzoeker. De junior award werd gewonnen door Kieron Barclay (Max Planck Institute for Demographic Research, Rostock).

De beoordelingscommissie eerde de uitmuntende wetenschappelijke excellentie van Janssen en de innovatieve onderzoeksresultaten, die van groot wetenschappelijk belang zijn en een hoge internationale zichtbaarheid hebben. Dr. Andreas Edel, lid van de jury en secretaris van Population Europe, verklaarde: "Haar uitstekende onderzoeksprojecten omvatten een aantal zeer invloedrijke studies over de lange termijn ontwikkeling van mortaliteit en gezondheidspatronen in heel Europa. Het onderzoek heeft een belangrijke bijdrage geleverd in het begrijpen van sterftetrends en sterfteverschillen tussen landen en geslachten, en om een betere prognoses van de toekomstige levensverwachting te kunnen maken."

 

allianz2018award.jpg

Prof. dr. Fanny Jansen (Rijksuniversiteit Groningen & NIDI), Dr. Andreas Edel (Population Europe) en Dr. Kieron Barclay (Max Planck Institute for Demographic Research)

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken