KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Nieuws 2013

Pagina-navigatie:
Levensduur zal aanzienlijk toenemen

Van de meisjes die pas zijn geboren, wordt naar verwachting de helft honderd jaar of ouder en van de jongens een op de drie. Dit blijkt uit nieuwe prognoses van de te verwachten levensduur die door het NIDI zijn berekend. Het vieren van de honderdste verjaardag is momenteel nog een vrij uitzonderlijke gebeurtenis.

Geboorten gedaald tot niveau begin jaren tachtig

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal geboorten is gedaald tot het niveau begin jaren tachtig. Het is vooral het gebrek in het vertrouwen in de toekomst dat het aantal geboortes drukt stelt NIDI-onderzoeker Joop de Beer.

Intrekken financiering desastreus voor bevolkingsonderzoek

Onderzoek naar bevolkingsvraagstukken is onmisbaar voor de Nederlandse maatschappij. Nederland kent sinds 1970 een topinstituut – het NIDI, een integraal onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen KNAW – waarin al het wetenschappelijke onderzoek op dit gebied plaatsvindt. In de bezuinigingsvoornemens van het ministerie van OCW wordt juist dat instituut wegbezuinigd.

Kabinet zet de bijl in demografie

De 30 mei jl. aangekondigde bezuinigingen van het kabinet dreigen in één klap een einde te maken aan het wetenschappelijk onderzoek naar bevolkingsvraagstukken in ons land en aan het bestaan van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut NIDI. Hiermee wordt ook het demografieonderwijs in ons land bedreigd.

Population Europe video-serie
Ellen Dingemans wint Netspar Thesis Award 2012

PhD studente Ellen Dingemans heeft de Netspar Thesis Award 2012 gewonnen voor haar Research Master Thesis getiteld "Bridge employment after early retirement: A bridge to better postretirement well-being of adults?".

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken