KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Vacature PhD-positie “Explaining differences in union dissolution between municipalities"

30-08-2019

Het NIDI heeft een vacature voor een PhD-positie voor het project "Explaining differences in union dissolution between municipalities: the role of compositional, contextual and cross-level effects".

DEMOS - nummer 7, juli/augustus 2019

30-08-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Ferdi de Gier/Flickr]

Studenten uit 'gebroken' gezinnen vaker uit huis

30-08-2019

Het opgroeien in een gezin waarin de ouders niet bij elkaar zijn heeft een grote invloed op de kans om vroeg uit huis te gaan. Is dit bij studenten ook zichtbaar en welke rol spelen de financiële middelen van de ouders?
Foto: Ferdi de Gier/Flickr

Jonge vluchtelingen en hun onderwijsprestaties

30-08-2019

Wat zijn de effecten van de binnenkomstleeftijd van jonge vluchtelingen op hun latere onderwijsprestaties? Maakt het uit of je op 4- of op 12-jarige leeftijd Nederland binnenkomt voor de kans op het halen van een diploma in het hoger onderwijs?
Foto: Astronomy & Society Group/Flickr

'Kleine luyden' waren vroeger ook echt klein

30-08-2019

Tegenwoordig is aan de lengte van mensen niet meer af te lezen of iemand in welvaart opgroeide. Vroeger maakte de afkomst wel veel uit voor hoe lang men werd. Welvarende mannen waren groot en kleine luyden waren letterlijk klein.

DEMOS - nummer 6, juni 2019

28-06-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Z S/Flickr]

De ontnuchterende rol van de wetenschap in het migratiedebat

28-06-2019

Het publieke debat over migratie is een gepolariseerd debat waarin de bijdrage van de wetenschap ondergesneeuwd dreigt te raken. Hoe kan de wetenschap toch een nuttige bijdrage leveren en hoe moet men de bijdrage van wetenschappers interpreteren als ze zich mengen in het beleidsdebat? Foto: Z S/Flickr

Waarom zijn vrouwen minder vaak zzp’er dan mannen?

28-06-2019

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is fors gegroeid de afgelopen jaren. Vreemd genoeg blijft het aandeel vrouwelijke zzp’ers in Nederland, maar ook in de rest van Europa, ver achter bij dat van mannen.
Foto: FaceMePLS/Flickr

Blauwe zones: de heilige graal van gezond ouder worden

28-06-2019

Nieuw demografisch onderzoek stuitte per toeval op een aantal kleine gebieden waar mensen zeer oud worden. Met deze ontdekking hebben onderzoekers een rijke bron aan data om het raadsel van hoe je gezond oud kunt worden onder de loep te nemen.

Wereldbevolkingsprognose 2019

17-06-2019

De Verenigde Naties maken iedere twee jaar een nieuwe prognose van de wereldbevolking op basis van de meest recent beschikbare bevolkings­gegevens en -trends. Op 17 juni jl. zijn de uitkomsten van de nieuwste prognose gepresenteerd. Volgens de zogenoemde middenvariant van de VN-prognose groeit de wereld­bevolking van de huidige 7,7 miljard naar 9,7 miljard in 2050 en verder naar 10,9 miljard in 2100.

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken