KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Vacature Communicatieadviseur

6 december 2018

Het NIDI is op zoek naar een communicatieadviseur (0,5 FTE).

Functieomschrijving

De communicatieadviseur is de spin in het web van zowel de interne als externe communicatie. Je werkt zelfstandig, maar samen met de wetenschappelijke staf, bij het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar toegankelijke communicatie voor breder publiek en beleid. Daarnaast geef je vorm aan het vernieuwen en verstevigen van de interne communicatie binnen het instituut met ongeveer 50 medewerkers.

Het NIDI doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op maatschappelijk relevante thema’s, zoals vergrijzing, migratie, arbeid en pensionering en vraagstukken rond gezinnen en generaties. Daarnaast wil het instituut de maatschappelijke discussie rond bevolkingsvraagstukken voeden met deze wetenschappelijke bevindingen. Als communicatieadviseur heb je affiniteit met het onderzoek en wordt je gedreven door nieuwsgierigheid en innovatie. Je krijgt een initiërende rol in de communicatiestrategie van het NIDI, maar je neemt ook een deel van de uitvoering voor je rekening. Daarnaast ben je intensief betrokken bij de organisatie en communicatie rond de viering van het 50-jarig jubileum van het NIDI in 2020.

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd in de communicatiewetenschappen of aanverwante discipline op minimaal HBO niveau en kan zelfstandig werken aan het verder uitbouwen en uitvoeren van de NIDI communicatiestrategie. Voor het goed uitoefenen van de functie is academisch denkniveau en affiniteit met bevolkingsvraagstukken in brede zin essentieel.

Het is essentieel dat je beschikt over goede journalistieke kwaliteiten en aantoonbare ervaring met wetenschapscommunicatie evenals kennis van en praktische ervaring met sociale media. Gezien de rol binnen en buiten het instituut zijn sterke communicatieve vaardigheden onmisbaar. Je weet mensen te verbinden en te enthousiasmeren en kunt goed samenwerken met onderzoekers binnen het NIDI alsook met partijen en stakeholders buiten het NIDI.

Verder moet je in staat zijn om de nieuwswaarde van wetenschappelijke resultaten voor samenleving te duiden en te verwoorden. Tot slot heb je talent voor het organiseren van bijvoorbeeld bijeenkomsten van wetenschappers en beleidsmakers, stakeholders en andere geïnteresseerden.

Arbeidsvoorwaarden

Geboden wordt een tijdelijke aanstelling van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid kan deze aanstelling na 12 maanden worden omgezet in een vast dienstverband. Inschaling geschiedt op basis van kwaliteiten en ervaring. Een psychologisch assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Werkgever

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIDI verricht wetenschappelijk onderzoek naar bevolkingsvraagstukken en informeert beleidsmakers en samenleving over onderzoeksresultaten op het gebied van demografie. Door de concentratie van onderzoekers uit verschillende disciplines in één instituut is het NIDI een van de belangrijkste demografische onderzoekscentra van Europa.

Additionele informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de prof. dr. Helga de Valk (valk@nidi.nl). Meer algemene informatie over het NIDI, het onderzoek dat wordt uitgevoerd en de mensen die daaraan werken, kunt u vinden op http://www.nidi.knaw.nl

Solliciteren?

Uw sollicitatiebrief, voorzien van een CV en motivatiebrief kunt u toesturen aan: Prof. dr. L.J.G. van Wissen, directeur NIDI.

Of ga naar: solliciteer op deze vacature

 


 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Brochure

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Algemeen
  3. Vacatures


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken