KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Vacature onderzoeker in opleiding

19 februari 2018

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlands Akademie van Wetenschappen, (KNAW) en gevestigd in het centrum van Den Haag. Het instituut is gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. De staf van het instituut bestaat uit circa 50 medewerkers, van wie het merendeel werkzaam is als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van bevolkingsvraagstukken. Binnen het project "Levensloop van jongeren in de 21e eeuw: risico’s voor toenemende ongelijkheid" is een vacature voor een:

Onderzoeker in opleiding (1,0 FTE)

 

Functie-informatie:
Het project vind plaats in het kader van de Nationale WetenschapsAgenda. Het project brengt in kaart wat de risico’s zijn op een toenemende ongelijkheid in maatschappelijke kansen tijdens het leven van jongeren die zijn geboren aan het begin van de 21e eeuw. Dit project combineert (1) onderzoek op microniveau bij jongeren over de verwachtingen die leven ten aanzien van werken, leren en zorgen en (2) onderzoek bij werkgevers over hoe zij een meer levensloopbestendig beleid denken vorm te geven en jongeren voorbereiden op een dynamische arbeidsmarkt.

Functie-eisen:
Voor deze functie wordt gezocht naar een toptalent met een afgeronde opleiding in de sociale wetenschappen. Een gedegen kennis van kwantitatieve onderzoekstechnieken is een vereiste, alsmede een uitstekende schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels. Bekendheid met theorie en onderzoek op het terrein van de sociologie, economie en psychologie strekt tot aanbeveling. De kandidaat heeft bij voorkeur een Research master afgerond of beschikt over andere blijken van excellentie. De PhD-aanstelling wordt geacht uit te monden in een proefschrift en in publicaties in internationale gerefereerde tijdschriften. De OIO wordt in de gelegenheid gesteld een op betrokkene toegesneden onderwijsprogramma te volgen.

Aanstelling en salaris:
Geboden wordt een tijdelijke aanstelling van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid wordt deze aanstelling verlengd met nog eens 3 jaar. Het maandsalaris loopt op van € 2.222,- tijdens het 1e jaar tot € 2.840,- in het 4e jaar (Schaal P, CAO Nederlandse Universiteiten, loonpeil 1-1-2017 gebaseerd op een fulltime aanstelling van 38 uur), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast is er een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden. Een psychologisch assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Standplaats: Lange Houtstraat 19 te Den Haag.

Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider Prof. dr. Kène Henkens (070-3565235 of 06-42477258), Prof. dr. Harry van Dalen (06-15012747). U kunt ook bellen met Prof. dr. Joop Schippers (06-10699973). Een uitgebreide projectomschrijving is op aanvraag beschikbaar.

Meer algemene informatie over het NIDI, het onderzoek dat wordt uitgevoerd en de mensen die daaraan werken, kunt u vinden op http://www.nidi.knaw.nl/

Sollicitaties:
Uw sollicitatiebrief, voorzien van een CV en cijferlijsten onder vermelding van 'OIO NWA, kunt u toesturen aan: Prof. dr. L.J.G. van Wissen, directeur NIDI ().

Sluitingsdatum: 15 maart 2018

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Brochure

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Algemeen
  3. Vacatures


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken